Bockhornsklöver har flera hälsofördelar

Bockhornsklöver är en krydda och medicinalväxt som används inom matlagning i en del länder. Det handlar framför allt om Iran, Indien och Thailand. Det är en växt som dock odlas över hela klotet, och den anses ha en hel del hälsoeffekter. Dels har den använts för att gå upp i vikt, men den har även används tillatt behandla håravfall och problem med naglar. Den går att köpa i flera olika former, bland annat som kapslar. Du hittar mer information här: https://www.mrherb.se/produkt/bockhornsklover/.

Det är heller inte ovanligt att man använder den som krydda i olika maträtter, vilket är ett smart sätt att skapa medicinska effekter som en bieffekt av att helt enkelt äta nyttig mat. Detta är en av grundstenarna inom Ayurveda, just att maten fungerar som medicin. Olika personer har olika kroppstyper och behöver däremed olika typer av kost.

Bockhornsklöver används inom ayurveda

Ayurvediska läkare skriver till och med ut rekommendationer på mat, likaväl som att dela ut medicinen i form av kosttillskott eller kapslar. En ganska fascinerande idé, det att maten är vår medicin. Omvänt gäller givetvis att om vi äter onyttig mat så får det direkt inverterad effekt.

 Ayurveda är en väldigt gammal typ av kunskap som har funnits i Indien under tusentals år. Fragment av dessa idéer och denna kunskapsbas dyker nu upp inom hälsokostbranschen. Där har flera typer av preparat fått ett uppsving, bla så kallade superfoods. I sin helhet handlar det förutom annat om en komplett kosthållning om kompletta hälsoprogram som dessutom innehåller yoga och meditation.

Bockhornsklöver dyker då och då upp inom denna urgamla läkekonst, men du kan givetvis testa på den i form av kosttillskott och se vilka effekter den ger just dig. Det är alltid spännande att testa på någonting nytt i kryddväg så varför inte testa på att laga den i form av mat istället? Det är givetvis ett hett tips.